^
A
A
A

Deadlift Romania

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Bergerak ke peringkat seterusnya

Pergi ke tahap kecergasan fizikal seterusnya dengan variasi variasi ubat kematian Romania

Variasi kebangkitan klasik ini bertujuan untuk menguatkan bisep pinggul dan otot pusat. Sebelum melakukan penarik, buat cerun untuk meregangkan pangkal paha dan bahagian bawah belakang - dua zon yang bahagiannya diikat pada lelaki. Bonus untuk atlet: regangan ini berguna untuk pemain golf, pemain tenis dan atlet lain, ia akan menguatkan bahagian bawah belakang, dan juga meningkatkan fleksibiliti dan keseimbangan.

Tahap cahaya

TILT

Jadilah lurus. Tekan gimnastik ke belakang. Lean ke hadapan, manakala kaki harus sedikit bengkok di lutut, belakang bengkok secara semulajadi. Batang perlu mengekalkan sentuhan dengan kepala, belakang dan punggung. Hentikan sebaik sahaja tongkat jatuh di bawah punggung anda. Betulkan kedudukan ini selama 20 saat, kemudian kembali ke posisi berdiri. Ulangi gerakan dua kali lagi.

Tahap kompleks

Tahap purata

BAJA STAINLESS STAINLESS 1

Berdiri di kaki kanan anda dan angkat bola medikal di atas bahu kanan anda. Ambil pinggul anda dan turunkan bola ke bahagian dalam kaki kanan anda. Hentikan apabila batang badan hampir selari dengan lantai, sejauh mungkin. Pastikan bahagian belakang tidak terlalu melengkung dan tidak terlalu lurus. Kemudian ulangi gerakan dalam urutan terbalik. Lakukan 12 ulangan, kemudian ulangi pergerakan di kaki kiri.

TAJUK TAJUK ROMANIAN 2

Lakukan latihan ini dengan cara yang sama seperti tujahan No.1 (diterangkan di atas), tetapi masukkan satu perubahan untuk menjadikannya lebih susah. Pada awal latihan, angkat bola di atas bahu kiri dan, bersandar, menurunkannya ke bawah dan melintasi tubuh. Ini akan meningkatkan keseimbangan, koordinasi, fleksibiliti dan kekuatan anda. Lakukan 12 ulangan pada setiap kaki.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.