^
A
A
A

Draf di cerun

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Anda perlu:

Bar

Kedudukan awal

Letakkan bar di atas lantai di hadapan anda. Kaki kaki lebar lebar selain. Bendakan dan ambil bar kira-kira pada lebar yang sama. Nota: Sekiranya anda menghadapi masalah dengan bahagian bawah, jangan lakukan latihan ini.

Pergerakan asas

Tegang sedikit bengkok, angkat bar sehingga batang badan selari dengan lantai.

Nota: Untuk melindungi belakang anda, berhati-hati sebaik mungkin, lakukan latihan dengan betul dan jangan keterlaluan dengan berat badan.

Kedudukan akhir

Tarik palang silang terus ke dada, kemudian turunkannya. Jangan biarkan batang menyentuh lantai.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.