^
A
A
A

Hilangkan lipatan lemak pada perut anda

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Program senaman, yang disajikan di bawah ini, menguatkan kumpulan otot terbesar, yang membolehkan anda membakar lemak dan mempercepatkan metabolisme. Lakukan latihan ini sebagai latihan bulat, tanpa berehat, bergerak dari satu latihan ke yang lain. Lakukan dua atau tiga pusingan, berehat 60 saat selepas setiap satu. Lakukan latihan ini 3 hari seminggu, berehat satu hari antara latihan.

Tekan untuk dumbbells

Kedudukan berdiri, kaki sedikit bengkok, mengambil sepasang dumbbells dan simpannya pada tahap lutut, belakang bengkok. Meluruskan gerakan yang tajam, angkat dumbbell ke dada anda. Bangkit pada kaus kaki, kemudian dengan cepat "buang" dumbbells di bahu, siku dinaikkan. Naikkan dumbbells di atas kepala anda, kemudian turunkannya dan kembali ke posisi permulaan. Lakukan 6-8 pengulangan.

T-bentuk berbentuk T

Ambil sepasang dumbbells cahaya, telapak tangan melihat antara satu sama lain, dan mengambil kedudukan awal untuk push-up. Melakukan push-up tradisional, di kedudukan teratas, angkat satu dumbbell ke atas, memutarkan badan ke arah yang sama. Wajah kelihatan jauh, tangan lurus. (Badan anda sepadan dengan huruf T dalam bentuk). Kembali ke kedudukan permulaan dan ulangi, kali ini meningkatkan tangan yang bertentangan. Lakukan 8-10 pengulangan.

Serangan balik dan lekukan

Kedudukan berdiri, lengan lurus dengan dumbbells. Ambil langkah mundur dan bengkokkan kaki anda pada sudut 90 darjah. Mengambil langkah ke belakang, letakkan dumbbells ke bahu anda. Tangan yang lebih rendah, kembali ke posisi permulaan. Ulangi gerakan itu, ini yang membuat lunge dengan kaki yang lain. Lakukan 6-9 wakil dengan setiap kaki.

Torso dalam kedudukan duduk

Kedudukan duduk, kaki bengkok. Pegang ujung dumbbell dan tahan di depan dada. Keluarkan kaki dari lantai dan salibkannya supaya dapat mengimbangi punggung, sementara sedikit menyimpang kembali. Hidupkan badan dari sisi ke sisi, sambil cuba menyentuh dumbbells ke lantai. Lakukan 8 hingga 10 giliran di setiap arah.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.