^

Latihan untuk kaki kurus

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Sebelum anda memulakan latihan untuk penurunan berat badan, anda perlu mengetahui kemungkinan latihan, kehadiran kontraindikasi terhadap beban kaki.

Masalah berat badan berlebihan dalam manusia moden, mungkin, boleh dipanggil yang paling relevan dan dibincangkan. Setiap hari, sejumlah besar orang, tanpa mengira jantina dan umur, tidak dapat bertarung dengan kilogram dan sentimeter tambahan.

Latihan untuk kaki kurus

Keinginan untuk mempunyai angka ideal dapat difahami - orang yang berjaya harus berada dalam keadaan baik dan mempunyai kesihatan yang baik. Angka langsing dan penampilan menarik telah lama menjadi bahagian penting dari imej orang yang berjaya moden. Setiap orang memilih untuk dirinya sendiri untuk mencapai matlamat yang ditetapkan, tetapi tidak selalu proses mencapai matlamat menjamin hasil yang diinginkan. Seringkali, selepas pelbagai diet dan semua jenis tenaga, penurunan berat badan tidak berlaku, yang mengakibatkan kebingungan mereka yang ingin menurunkan berat badan. Sebagai peraturan, timbul persoalan - mengapa tidak berat badan berlebihan menurun, kerana diet dikurangkan, beban fizikal meningkat, apa yang salah? Dan hanya memerlukan pendekatan yang sistematik dan pengiraan aktiviti fizikal dan kalori yang betul.

Kaki langsing dan cantik - standard kecantikan badan wanita, pastinya tidak dapat penuh dan terutama dengan berat badan berlebihan. Seringkali anda dapat melihat bahawa bentuk kaki yang indah merosakkan betis yang tidak seimbang pada kaki dan sebaliknya, betis terlalu kurus membuat kaki kelihatan seperti padanan. Dari kepenuhan atau kekambuhan otot betis, bentuk kaki bergantung, ini adalah kesan optik, tetapi itu penting. Bagaimana untuk membersihkan kaki anda dan menjadikannya menarik?

Sebagai peraturan, pakar mengehadkan tekanan fizikal pada kaki dengan vena varikos, penyakit sistem kardiovaskular. Sekatan tidak berakhir di sana. Jika terdapat gangguan hormon, diabetes, penyakit berjangkit, dan terutamanya pesakit kanser perlu terlebih dahulu berunding dengan pakar jika senaman adalah mungkin dengan berjalan kaki dan ada rasa tekanan? Perubatan moden menawarkan kaedah radikal - pembedahan kaki plastik. Ini adalah prosedur rumit, selain itu agak mahal. Di samping itu, hasilnya tidak selalu mengagumkan, malah sebaliknya, kerana pembedahan plastik tidak membuat kelegaan otot yang kendur. Untuk mencapai kecekapan yang tinggi dan keputusan yang mampan, latihan berat badan yang kerap diperlukan.

Menetapkan matlamat - kaki yang cantik dan langsing, anda perlu dikekalkan dengan kesabaran dan ketekunan secara maksimal. Mencapai hasil yang diinginkan akan menjadi rangsangan dalam proses selanjutnya kesempurnaan tubuh anda sendiri. Semua usaha dan usaha fizikal anda yang bertujuan untuk memerangi berat badan berlebihan akan menjadi tidak berfaedah jika pengambilan makanan mempunyai hubungan jauh dengan pemakanan yang betul. Ia perlu menyemak semula diet anda, tidak termasuk penggunaan produk separuh siap, gula-gula, alkohol, mayonis dan produk sintetik lain. Sistem pemakanan fraksional yang berkesan dianggap berkesan, apabila makanan dimakan dalam bahagian-bahagian kecil sepanjang hari, tetapi untuk lima hingga enam jamuan. Ia sangat popular pada masa-masa kebelakangan ini untuk memisahkan makanan, apabila makanan karbohidrat dan protein digunakan secara berasingan dengan selang masa, tidak bercampur dengan satu sama lain. Kaedah ini mempunyai keputusan yang stabil. Walau bagaimanapun, senaman permulaan untuk penurunan berat badan harus digabungkan dengan pemakanan yang betul dan gaya hidup yang sihat. Untuk memulakan kelas, anda memerlukan beberapa peralatan sukan, iaitu kasut kecil, kasut yang selesa dan pakaian seragam yang sporty dan keinginan anda untuk mempunyai kaki yang cantik dan langsing!

Sebelum anda memulakan latihan untuk penurunan berat badan, anda perlu menentukan masa latihan anda. Waktu yang optimum untuk latihan, pakar menentukan selang waktu antara jam 11.00 dan 14.00 dan jam 18.00 dan 20.00. Adalah disyorkan untuk mengedarkan beban fizikal dan senaman untuk menurunkan berat kaki sepanjang minggu, sebagai contoh, satu hari - latihan, satu hari - pemulihan.

Latihan rumah untuk melangsingkan kaki

Latihan rumah untuk kaki penurunan berat badan, walaupun kesederhanaan dan ketersediaannya, mempunyai kecekapan yang cukup tinggi dan akan membantu mencapai hasil yang dikehendaki dalam masa yang singkat. Di manakah anda memulakan latihan di rumah untuk kaki penurunan berat badan? Latihan kaki di rumah tidak memerlukan kehadiran peralatan sukan yang rumit, ia cukup untuk mempunyai platform gimnastik dan bola Sweden. Sebagai peraturan, dalam latihan sedemikian berat tubuh memenuhi beban kerja. Perlu diingatkan bahawa untuk latihan yang lebih berkesan, perlu dilakukan secara sistematik dan tanpa istirahat panjang. Sekarang kita akan melihat latihan penurunan berat badan yang paling berkesan.

Latihan pertama bersekongkol. Kami memulakan latihan - meletakkan kaki anda pada lebar bahu anda, duduk di atas inspirasi anda, manakala pinggul anda tetap selari dengan lantai, sementara lengan anda terbentang ke depan, dan punggung tetap berada di tempat. Dalam kedudukan ini, selesaikan selama lapan saat dan pada pembuangan najis. Menerima kedudukan permulaan dan ulangi latihan ini enam kali. Pendekatan sedemikian mesti diulang tiga kali.

Senaman seterusnya akan menguatkan otot perut dan akhbar. Untuk melaksanakannya, anda perlu berbaring di belakang anda, tangan dilanjutkan. Latihan bermula dengan mengangkat kaki dan batang tubuh secara serentak dengan tangan, sementara itu adalah wajar untuk menyentuh jari kaki dengan tangan anda. Sepuluh kali diperlukan untuk membuat pendakian sedemikian. Latihan ini dilakukan perlahan-lahan, menurunkan kedudukan permulaan perlulah perlahan.

Latihan seterusnya agak rumit, tetapi sangat berkesan. Lakukan dari kedudukan awal sokongan lumbal, kemudian tolak kaki dan bahagian gluteal badan anda seseras mungkin. Dengan berbuat demikian, cubalah untuk melakukannya setinggi mungkin. Sepuluh pengulangan penyingkiran itu akan mencukupi.

Latihan berikutnya dipanggil - melompat, ia dianggap latihan rumah yang terbaik untuk penurunan berat badan. Ia mungkin kelihatan bahawa ini adalah squats biasa, tetapi ada masa yang istimewa. Untuk melakukan senaman, anda perlu berdiri tegak, meletakkan kaki anda pada lebar bahu anda, dan aturkan tangan anda di belakang kepala anda. Squats lakukan seperti biasa, tetapi pulangan ke kedudukan permulaan lakukan dengan lompat tinggi maksimum, manakala tangan harus tetap di belakang kepala. Selepas sepuluh ulangan, anda boleh berehat seketika untuk pulih dan pergi ke latihan seterusnya.

Seterusnya, anda perlu melakukan latihan untuk media. Untuk melakukan ini, duduk di atas lantai, menyimpang tidak banyak kembali ke belakang, dengan tangan yang akan diadakan di dada di hadapannya. Pada masa yang sama, kami merobek kaki kami dari lantai dan memegangnya dengan berat badan. Ketika berada di posisi ini, mula mengubah badan ke kiri dan kanan. Latihan ini harus diulang sebanyak 15 kali.

Untuk latihan seterusnya, kerusi rendah yang stabil, atau gimnastik, diperlukan. Letakkan kerusi atau platform di hadapan anda pada jarak tidak lebih daripada setengah meter. Mulailah melompat di atas bukit, sambil melakukan sapuan dengan tangan anda. Ia cukup untuk melakukan sepuluh lompat seperti itu.

Latihan berikutnya dilakukan menggunakan bola Sweden. Untuk memulakan senaman, anda perlu berbaring di perut anda, berehat siku di atas lantai, tahan bola Sweden di antara lutut bengkok anda. Ini akan menjadi titik permulaan kami. Kami mula mengangkat kaki bersama-sama dengan bola, setinggi mungkin. Ia cukup sepuluh ulangan. Latihan ini membantu untuk berkesan mengendalikan kelengahan dan otot punggung.

Untuk latihan seterusnya, anda memerlukan bola Sweden. Pada mulanya kita berdiri dengan penekanan yang berbohong, pada masa yang sama kita perlu membuang kaki kita di bola Sweden. Kemudian mulailah menatal bola di bawah kaki anda, sambil mengangkat badan setinggi mungkin, selepas mengambil latihan awal. Ia perlu untuk melakukan lima ulangan sedemikian.

Latihan rumah untuk kaki penurunan berat badan akan mempunyai kesan maksimum jika anda melakukan secara sistematik.

Latihan penurunan berat badan yang berkesan

Ramai yang tersilap percaya bahawa latihan yang berkesan untuk menurunkan berat badan adalah beban fizikal yang penting. Dengan ini, anda boleh berhujah dan membuktikan sebaliknya. Sebaliknya, walaupun sebaliknya, ia boleh membawa kepada perkembangan dan peningkatan otot, yang juga tidak menyumbang kepada keharmonian kaki, melainkan pertumbuhan otot-otot kaki. Latihan berkesan untuk menurunkan berat badan - membenarkan, di atas semua, untuk meningkatkan nada otot kaki dan punggung, mengurangkan pengumpulan lemak. Pendekatan komprehensif akan mencapai hasil yang paling berkesan. Oleh itu, mari mula melakukan senaman yang berkesan untuk melangsingkan kaki anda.

Latihan pertama harus dilakukan berdiri, lentur lutut, jangan duduk terlalu dalam, seolah-olah duduk di atas kerusi, lentur lutut pada sudut 90º. Pada masa yang sama, simpan lurus belakang, tangan anda berada di tali pinggang anda. Squats sedemikian dilakukan sebanyak 25 kali. Kemudian, kita merumitkan latihan sedikit, menambahnya dengan membalikkannya ke sisi.

Latihan seterusnya dilakukan berdiri di lutut kiri, dengan lutut diposisikan sedikit lebih tinggi dari lantai, dan batang ditempatkan secara menegak, sambil menahan otot-otot perut abdomen. Dalam kedudukan ini, kita mula mengangkat badan. Selepas lima pendakian, kita menukar posisi - kita berdiri di lutut kanan dan mengulangi pendakian.

Untuk latihan seterusnya, anda memerlukan kerusi dengan backrest. Jadi, berdiri di belakang kerusi dan memegang belakangnya, kaki kiri ditarik balik, mengangkat dan sambil membongkung kaki, tumit harus maksimal di depan. Kemudian kami menurunkan kaki, tetapi jangan letaknya di atas lantai. Kenaikan sedemikian mesti dilakukan sebanyak 20 kali. Kami melakukan perkara yang sama untuk kaki kanan.

Latihan seterusnya dilakukan di atas punggung, sementara kami bersandar di belakang, meregang kaki kami yang lurus, dengan kaki kami kepada diri kami, merobek tumit dari lantai dan tidak menyentuhnya, seolah-olah dalam vise. Lif tersebut dilakukan sebanyak 20 kali untuk setiap kaki. Latihan ini cukup berkesan untuk melangsingkan kaki anda.

Untuk melakukan latihan seterusnya, anda perlu berlutut, meningkatkan lutut yang bengkok di lutut sejajar dengan lantai. Selalunya, lakukan lift untuk kaki kiri dan kanan. Otot-otot punggung sepatutnya ketat mungkin semasa pendakian itu. Lakukan lif ini 15 kali untuk setiap kaki.

Latihan berikutnya dilakukan di belakang dengan lengan yang dililit sepanjang batang. Dalam kedudukan ini, kami melakukan lif dari kaki lurus. Ia adalah sangat penting untuk mengangkat otot kaki apabila mengangkat, bergantian mengubahnya ke bahagian dalam dan luar. Lakukan 20 pendakian sedemikian. Ambil rehat yang pendek untuk mendapatkan semula kekuatan.

Kedudukan permulaan latihan seterusnya adalah sama dengan latihan sebelumnya. Prinsip pelaksanaan juga mengangkat kaki, tetapi hanya kaki tidak diturunkan ke lantai, tetapi tetap di vise dan meneruskan pendekatan berikutnya. Lakukan 20 pengulangan seperti itu.

Untuk mencapai keputusan yang baik, lakukan satu set latihan sedemikian, sekurang-kurangnya empat kali seminggu. Anda boleh memulakan dengan dua pendekatan dalam satu senaman. Apabila kecergasan fizikal anda meningkat, meningkatkan bilangan pendekatan kepada lima.

trusted-source[1]

Latihan untuk penurunan berat badan yang cepat

Dari pelbagai jenis kompleks dan latihan, anda boleh mengenal pasti senaman untuk penurunan berat badan yang cepat. Latihan semacam itu akan dipertimbangkan sekarang. Latihan pertama dipanggil "penunggang", membantu dalam masa yang sesingkat mungkin untuk mengurangkan tahap lemak pada kaki, selain itu membantu menguatkan imuniti. Untuk memulakan latihan, kita mulakan dengan tangan terulur dan dengan tangan yang tertutup. Kaki harus lebar bahu atau sedikit lebih lebar. Kemudian ambillah nafas panjang dan nafas yang tajam melalui mulut. Pada masa yang sama, kami menarik perut dan melakukan jongkok selari dengan lantai paha, tangan sebanyak mungkin. Dalam kedudukan ini, kami kekal, menahan nafas anda selama 5-8 saat, kemudian perlahan-lahan meluruskan dan menurunkan tangan anda melalui sisi, perlahan-lahan menghirup. Ia perlu untuk melakukan tiga ulangan sedemikian. Ulang tiga kali ganda dari latihan ini menyumbang kepada penurunan berat badan kaki dan paha yang cepat.

Latihan berikutnya dilakukan di belakang. Lipat tangan melintang di dada. Naikkan kaki anda dengan kaos kaki yang tegak lurus ke lantai. Dalam kedudukan ini, tahan selama tiga hingga lima saat. Turunkan kaki anda, bengkokkannya di lutut anda ke perut anda, kemudian luruskan lutut anda dan sedikit angkat badan, berlarutan dalam kedudukan ini selama beberapa saat. Lakukan lima ulangan sedemikian.

Untuk latihan seterusnya, anda perlu berbaring di perut anda dan meregang lengan anda. Naikkan kaki lurus anda setinggi mungkin dan tahan selama dua atau tiga saat, kemudian perlahan-lahan kembali ke posisi permulaan. Lakukan sepuluh lif seperti itu.

Latihan yang berkesan untuk menurunkan berat badan kaki cepat berjalan di tempat. Dalam kes ini, adalah lebih baik untuk bergantian berjalan dengan berlari, meningkatkan secara berperingkat dan mengurangkan tempo. Jalankan di tempat setiap hari selama sepuluh minit.

Latihan berikutnya dilakukan di belakang dan menyambung kaki dengan satu sama lain. Pada masa yang perlahan, kurangkan dan cairkan lutut anda, tetapi jangan bergerak kaki anda. Adakah 30 ulangan sedemikian.

Perlu diingat bahawa kaki yang indah sepatutnya telah mengetatkan otot di dalam dan di luar paha dan betis. Seterusnya, kami akan mempertimbangkan latihan untuk kehilangan berat badan yang cepat dengan tali dengan tali. Melompat dengan tali merujuk kepada cardio, menggunakan yang mana anda boleh mengurangkan tahap lemak dengan ketara. Melompat aktif dengan tali membantu menguatkan radas pernafasan dan berkesan memerangi musuh utama perempuan dan wanita - selulit. Tetapi tugas utama kami ialah penurunan berat badan yang cepat. Melangkau tali adalah alat yang sangat baik untuk mencapai matlamat ini dengan cepat. Melompat pada tali harus bermula dengan latihan yang berlangsung hingga lima minit, kemudian secara beransur-ansur meningkatkan durasi, merumitkan teknik latihan. Apabila pernafasan anda mula menurunkan berat badan, cuba melompat dari satu kaki ke yang lain. Melompat dengan tali lompat mesti dilakukan, menekan tangan ke batang, sambil berputar hanya dengan tangan. Punggung harus lurus. Lompat dengan tali lompat dalam kasut yang selesa. Komplikasi teknik melompat dengan tali melompat boleh dilakukan dengan melompat pada salah satu kaki, melompat dari sisi ke sisi, menatal tali ke arah yang bertentangan.

Latihan untuk mengurangkan berat badan membantu untuk mencapai kesan yang diinginkan, tetapi hasil mantap dicapai oleh aktiviti fizikal biasa.

Latihan untuk penurunan berat badan untuk minggu ini

Ramai orang berminat dalam soalan itu, apakah latihan untuk penurunan berat badan untuk minggu ini adalah yang paling berkesan? Hasil yang baik boleh dicapai dalam kira-kira satu minggu latihan mudah. Oleh itu, anda memerlukan keinginan yang hebat dan kesabaran maksimum. Latihan yang paling berkesan untuk kehilangan kaki berat dianggap jongkong. Pelaksanaan harian jongkong menjamin hasil yang diinginkan hanya dalam seminggu! Ia perlu untuk melakukan squats yang betul - semasa latihan, jangan angkat kaki anda dari lantai, dan meregang tangan anda di peringkat dada di hadapan anda. Mulakan dengan empat puluh squats dalam satu pendekatan, tiga kali sehari. Dengan setiap hari berikutnya, meningkatkan jumlah squats sebanyak sepuluh kali. Pada hari ketujuh, bilangan tempat duduk untuk satu pendekatan akan menjadi seratus orang duduk. Pada penyedutan, jongkok, dan pada pernafasan bangun - teknik ini akan membantu memaksimumkan kesannya.

Untuk latihan seterusnya, anda memerlukan kerusi dengan sandaran atau sokongan stabil lain, sebagai contoh, tepi meja. Oleh itu, bersandar di belakang kerusi, mulailah mahi dengan kaki kiri anda ke sisi sekitar 90 darjah berbanding dengan lantai. Kemudian tukar bahagian dan lakukan buaian untuk kaki yang lain. Lakukan 20 pedang dengan kaki kiri dan kanan anda. Mahi tersebut menguatkan otot pinggul dari bahagian dalam. Sekiranya anda sedikit mengubah kedudukan tubuh berbanding dengan kerusi, iaitu menghadap ke belakang kerusi, anda boleh melakukan lalat dengan kaki anda kembali, bergantian dengan kaki kiri dan kanan anda. Cukuplah 20 mahov setiap kaki.

Senaman seterusnya akan mengetatkan otot-otot paha. Berbaring di belakang anda, angkat kaki anda, lenturkannya di pangkuan anda. Mulakan pergerakan bulat dengan kaki anda bengkok, seolah meniru menaiki basikal. Teruskan latihan ini selama kira-kira lima minit. Kemudian berehat sebentar dan ikuti satu lagi pendekatan.

Menguatkan otot paha dalam menyumbang kepada latihan berikut. Berbaring di belakang anda, angkat kaki anda pada sudut yang betul, berbanding dengan lantai. Sebarkan kaki anda dan bawa kembali seperti gunting. Sudut di antara kaki perlu kira-kira 45 °. Melakukan seratus lalat dengan kakimu. Dua pendekatan adalah mencukupi setiap hari. Salib tersebut dengan kaki juga menyumbang kepada pengukuhan otot perut. Apabila melakukan senaman ini, anda boleh menukar sudut antara kaki.

Latihan seterusnya dilakukan dengan berdiri kembali ke dinding. Tegas menekan dinding, mula menurunkan, seolah-olah duduk di atas kerusi, terus turun ke dinding sehingga saat pinggul anda akan selari dengan lantai. Dalam kedudukan ini, tetapkan selama beberapa minit, kira-kira dua hingga tiga minit. Ambil rehat selama sepuluh minit dan ulangi latihan dua kali.

Untuk mencapai kesan maksimum, latihan penurunan berat badan untuk seminggu mesti dilakukan setiap hari dan diulang sepanjang hari untuk beberapa pendekatan. Hasil yang baik dijamin dengan penggunaan makanan pemakanan dan mengehadkan penggunaan tepung dan produk gula-gula.

Latihan untuk menurunkan berat badan anak lembu

Mengubah bentuk kaki betis adalah proses yang agak rumit dan memakan masa yang memerlukan banyak masa. Walau bagaimanapun, walaupun konvensyen-konvensyen ini, melaksanakan latihan untuk menurunkan berat badan anak-anak, proses ini akan kurang melelahkan, dan hasilnya cukup dapat dicapai. Latihan untuk menurunkan berat badan bergantung kepada hasil akhir, matlamat yang anda tetapkan untuk diri sendiri. Sekiranya matlamat anda adalah betis yang melambungkan kaki atlet, maka anda perlu melakukan senaman yang membantu menguatkan otot kaki betis. Untuk membakar lemak berlebihan dari otot betis, perlu melakukan senaman kardio dan set latihan yang bersesuaian dengan kombinasi nutrisi pemakanan. Latihan khas untuk mengekalkan nada otot betis, akan mempromosikan bentuk kaki yang baik. Jadi, kita beralih kepada latihan untuk menurunkan berat badan anak lembu.

Latihan pertama dilakukan semasa berdiri, dengan kaki diletakkan pada lebar bahu. Di tangan, ambil dumbbell. Mulailah perlahan-lahan untuk memanjat jari, mengunci kedudukan ini selama beberapa saat dan perlahan-lahan tenggelam ke kedudukan permulaan. Lakukan lif sebanyak 20 kali. Ambil masa yang singkat dan ulangi satu lagi pendekatan.

Senaman berikut pada teknik pelaksanaan mengulangi yang sebelumnya, hanya pada masa pulangan perlahan ke posisi awal, jangan sentuh tumit lantai. Ia akan mencukupi untuk melaksanakan 20 lif tersebut.

Untuk latihan seterusnya, anda memerlukan platform dumbbell dan gimnastik. Berdiri di pinggir gym dengan dumbbell di tangan, dengan tumit harus melewati pinggir platform, seolah-olah digantung. Perlahan menurunkan tumit ke arah lantai, tetapi jangan sentuh lantai. Dengan mengorbankan masa - bangkitlah jari kaki anda, dengan perbelanjaan dua - perlahan perlahan. Lakukan senaman dengan perlahan-lahan. Lakukan empat puluh ulangan senaman dalam empat pendekatan.

Latihan berikutnya dilakukan di atas bangku atau fitball, meletakkan kaki pada sudut 90 derajat, dan pinggul selari dengan lantai. Di tangan, ambil dumbbell dan letakkannya di atas lutut anda. Dengan mengorbankan masa - angkat tumit dari lantai dan gulungkan kaki dengan lancar ke atas kaki, mengangkat lutut. Dengan perbelanjaan dua - lebih rendah tumit anda. Latihan ini dijalankan dengan perlahan dan tenang, dengan lancar tanpa jeritan. Tingkatkan lutut anda setinggi mungkin. Satu kitaran latihan terdiri daripada empat set 50 ulangan.

Latihan berikutnya dilakukan di atas kerusi. Letakkan kaki anda pada lebar bahu anda. Letakkan tangan anda di pinggang anda, dan jika anda menggunakan dumbbell, maka pada pinggul anda. Perlahan perlahan-lahan naik jari kaki anda. Dalam kedudukan ini, selalunya merobek tumit dari lantai 20 kali setiap kaki. Kemudian, dalam kedudukan yang sama, merobek kedua-dua tumit dari lantai. Latihan perlahan dan lancar. Lakukan empat puluh pengulangan sedemikian.

Untuk hasil yang terbaik, latihan untuk penurunan berat badan anak lembu harus dilakukan lancar dan perlahan, ini akan menggalakkan penampilan fisik yang baik pada otot.

Latihan kompleks untuk kaki penurunan berat badan

Menjalankan satu set latihan untuk mengurangkan berat kaki, kita menegangkan otot betis, dengan itu meningkatkan rizab tenaga badan kita. Dalam kes ini, tubuh mula membelah kedai-kedai lemak, tisu yang paling intensif tenaga tubuh kita. Untuk mencapai kesan maksimum kompleks latihan untuk penurunan berat badan kaki harus mengikuti peraturan mudah seperti itu. Pemisahan lemak di dalam badan bermula 30 minit selepas permulaan latihan. Oleh itu, tempoh latihan yang berkesan mestilah sekurang-kurangnya 30 minit. Untuk hasil yang baik, anda mesti mengecualikan daripada diet terlalu lemak makanan, tepung dan gula-gula, tetapi jangan menggunakan diet yang ketat. Latihan perlu mempunyai jadual yang sistematik, lakukan tiga hingga empat kali seminggu, sekurang-kurangnya 30 minit setiap kali. Antara latihan, mari kita pulihkan badan, jangan bebankan otot dengan senaman fizikal. Memohon satu set latihan untuk menurunkan berat badan kaki, tidak bergantung kepada keputusan segera, sebanyak mungkin untuk kesabaran.

Teknik melaksanakan satu set latihan untuk kehilangan kaki berat diwakili oleh latihan sedemikian. Latihan pertama dilakukan berbaring di belakang dengan lengan membentang di sepanjang batang. Simpan kaki anda bersama-sama. Bengkokkan kaki kiri sedikit mengangkat, dengan kaus kaki menarik ke arah anda. Kembali ke kedudukan permulaan dan buat kenaikan yang sama dengan kaki kanan anda. Ia perlu melakukan tiga puluh pengulangan untuk setiap kaki. Untuk hasil yang terbaik, lakukan latihan dengan perlahan.

Latihan seterusnya dilakukan di belakang dengan lengan yang dililit sepanjang batang. Bend kaki kanan di lutut setinggi mungkin ke batang dan kembali ke kedudukan asalnya. Lakukan perkara yang sama dengan kaki kiri anda. Lakukan 20 lif dengan setiap kaki.

Untuk melakukan latihan seterusnya, anda perlu berbaring di perut anda, berehat siku anda yang bengkok di atas lantai. Bergantung pada siku kanan, angkat batangnya, manakala lengan kiri ditarik ke depan, bersama dengan mengangkat kaki kiri serentak, membawa ke kiri. Ulangi sama dengan kaki kanan. Lakukan 20 pendakian sedemikian.

Untuk melaksanakan latihan seterusnya, anda memerlukan beberapa sokongan atau kerusi. Bersandar pada kerusi, perlahan-lahan mengangkat kaki kanan dan kiri dengan betul. Buat 20 lif dengan setiap kaki.

Latihan seterusnya perlu dilakukan dengan berdiri dengan tangan anda, kaki harus berada pada lebar bahu. Rubah bengkok kaki kiri, buat ke depan dan ke kiri sambil disentuh menyentuh tangan ke kaki kaki kiri, kemudian kembali ke posisi awal. Lakukan perkara yang sama dengan kaki kanan. Ia cukup untuk melakukan 20 cerun untuk setiap kaki.

Menjalankan latihan yang kompleks untuk melangsingkan kaki anda empat kali seminggu selama 30 minit, anda dijamin hasil yang baik.

Latihan ballerin untuk kaki penurunan berat badan

Dengan sifat aktiviti mereka, ballerinas dan penari dengan teliti mengawasi berat badan mereka. Untuk memudahkan dan mengawal proses ini akan membantu para penari balet untuk kaki penurunan berat badan. Latihan harian senaman tersebut perlu dilakukan pada perut kosong, sebelum sarapan pagi atau dua hingga tiga jam selepas makan. Sesetengah latihan penari balet untuk kaki pelangsingan dilakukan dengan tali, maka perlu untuk membeli terlebih dahulu. Satu terperinci yang diperlukan untuk latihan adalah bra olahraga, kerana melompat dengan tali lompat akan dilakukan.

Jadi, latihan penari balet untuk penurunan berat badan bermula dengan melompat dengan tali pada dua kaki selama tiga minit. Tanah di kaki penuh, apabila anda mendarat di kaus kaki, otot tegang, tetapi kaki tidak menurunkan berat badan. Dua minit seterusnya terus melompat tali, selalunya mendedahkan kaki anda ke hadapan. Tiga minit seterusnya, lakukan lompat dengan tali, gantian pendaratan di kaki kiri dan kanan. Selepas ini, berehat seketika. Latihan seterusnya dilakukan dalam kedudukan berdiri, berdiri, mula squats, bengkokkan lutut ke sudut 90º, manakala belakang tetap lurus. Buat tiga set 15 ulangan masing-masing. Latihan seterusnya sepenuhnya mengulangi sebelumnya, kecuali untuk kedudukan awal, di mana anda ingin meletakkan tumit bersama-sama, dan untuk menyebarkan kaus kaki pada sisi. Dalam kedudukan ini, lakukan tiga set 15 ulangan squats.

Latihan ballerin untuk kaki penurunan berat badan tidak akan mengambil masa yang lama. Sekiranya bentuk fizikal anda jauh dari ideal, maka semasa kelas pertama, mungkin terdapat pecutan degupan jantung, pemendekan nadi. Dalam kes sensasi yang tidak selesa, perlu berhenti bersenam dan pada masa depan beban fizikal tidak seharusnya besar, bergantung kepada keupayaan anda. Sekiranya latihan kesejahteraan, penari balet boleh dilakukan dua kali sehari, pada waktu pagi dan petang.

Latihan untuk melangsingkan kaki lelaki

Kaki lelaki, kerana ia bukan bunyi aneh, adalah yang paling terdedah kepada kepenuhan badan. Untuk menjadikan kaki anda kelihatan cantik dan sesuai, anda perlu melakukan semua kumpulan otot badan. Komponen utama kejayaan anda adalah keinginan dan keteraturan latihan yang hebat. Untuk mencapai hasil yang baik, jangan melangkaui latihan. Latihan untuk kaki pelangsingan lelaki paling baik dilakukan pada waktu pagi sebelum sarapan pagi pada perut kosong. Mengagihkan beban fizikal mengikut kadar hari ini, meninggalkan masa untuk memulihkan kuasa yang dibelanjakan. Oleh itu, latihan untuk melangsingkan kaki lelaki adalah kompleks yang mudah, pemenuhan yang berada di dalam kuasa setiap orang yang ingin.

Latihan pertama dilakukan dalam bentuk squats. Berdiri, merentangkan lengan anda dan duduk, lenturkan lutut ke sudut 90 °. Betulkan kedudukan ini selama lapan saat. Apabila melakukan squats, pernafasan adalah sangat penting. Pada pernafasan, jongkok, dan pada penyedutan melakukan mengangkat ke kedudukan permulaan. Otot pelvik, semasa senaman, mesti tegang. Semasa jongkong, pinggul harus selari dengan lantai, panggul secara maksimum ditarik balik. Lakukan sepuluh orang duduk dan berehat sebentar. Walaupun kesederhanaan senaman ini, kesannya adalah penting, kerana anda akan bekerja melalui semua kumpulan otot utama. Anda boleh meningkatkan beban jika anda mengambil dumbbells di tangan anda.

Latihan seterusnya dilakukan dalam kedudukan awal yang sama seperti sebelumnya. Berdiri dengan lengan dilanjutkan pada tahap dada, angkat kaki kanan anda sebanyak mungkin untuk menjadikannya sejajar dengan lantai. Sikat jari kaki sejauh mungkin. Lakukan sepuluh daya seperti itu dengan setiap kaki pula.

Latihan seterusnya dilakukan dalam bentuk squats, hanya anda perlu jongkok pada satu kaki. Dalam kes ini, anda boleh menyokong kaki yang lain dengan tangan anda. Squats harus dilakukan pada nafas, kembali ke posisi awal dengan penyedutan.

Senaman seterusnya adalah meregangkan otot-otot kaki. Untuk melakukan ini, duduk di satu kaki dan kunci dalam kedudukan ini selama lapan detik. Otot-otot pangkal paha harus seseras mungkin. Adakah squats ini lima kali, seli dengan setiap kaki. Latihan ini mudah, tetapi sangat berkesan.

Kami lulus untuk melompat dengan tali lompat. Pertama, lakukan seratus tali melompat. Jika ini sukar untuk anda, maka hadkan diri anda kepada 50 lompat. Pada minggu depan, meningkatkan bilangan lompatan sebanyak 10 kali setiap hari. Oleh itu, anda secara beransur-ansur boleh melakukan 200 lompatan dengan tali pada satu masa.

Melakukan senaman mudah untuk melangsingkan kaki lelaki, selepas sebulan amalan biasa, anda boleh melihat hasil yang baik.

trusted-source[2]

Latihan berat badan mudah

Latihan mudah untuk kaki penurunan berat badan akan menjadi sangat berguna, kerana sehingga musim bunga sangat sedikit. Sukar untuk percaya, tetapi berjalan pantas biasanya diiktiraf sebagai latihan yang paling berkesan untuk melangsingkan kaki anda. Jika matlamat anda adalah untuk menjadikan kaki anda langsing dan menarik, jangan lepaskan peluang untuk berjalan sekali lagi dan jangan gunakan lif. Berjalan harian yang energik, sekurang-kurangnya selama setengah jam, akan mengurangkan tahap tisu adipose. Di samping itu, otot-otot tepu dengan oksigen, sistem kardiovaskular badan dan organ-organ pernafasan dilatih.

Melompat tali merujuk kepada latihan kardio dan mempunyai kesan yang baik. Lakukan 100 lompat dengan tali dua kali sehari. Jika beban ini terlalu banyak, mulakan dengan jumlah lompatan minimum, secara beransur-ansur meningkatkan beban.

Latihan seterusnya dilakukan berdiri, menarik perut anda dan meregang tangan anda di dada. Dalam kedudukan permulaan ini, mula squats. Melakukan 50-60 kejutan kuat. Otot belakang, perut dan punggung sepatutnya ketat. Segera berehat dan segera melakukan seratus melompat tali. Seterusnya, lakukan 30 lilitan bergilir-gilir kiri dan kanan kaki. Pada tamatnya set ini, lakukan 50 angkat akhbar yang terletak di lantai. Apabila melakukan latihan ini, pertimbangkan tahap kecergasan fizikal anda. Secara beransur-ansur, anda boleh meningkatkan bilangan pendekatan dan pengulangan.

Latihan penurunan berat badan mudah boleh dilakukan dengan dumbbell. Kedudukan permulaan berdiri tegak, jari kaki kaki diceraikan dalam arah yang berbeza, kaki adalah lebar bahu. Tangan dengan dumbbells diturunkan di sepanjang batang, otot-otot belakang adalah serata mungkin. Tenggelam, duduk, lentur lutut selari dengan lantai, tinggal dalam kedudukan ini selama tujuh saat. Kemudian mulakan semula ke kedudukan asalnya. Adakah 30 pengulangan tiga pendekatan. Jika bentuk fizikal membenarkan, anda boleh menggunakan bar kecil dan bukannya dumbbell, kesannya akan maksimum.

Untuk kesan yang cepat, anda boleh mempelbagaikan latihan untuk melangsingkan kaki anda dengan pelbagai beban aerobik. Ia boleh berenang, menari sukan, berlari.

Senaman mudah untuk menurunkan berat badan mungkin mungkin dipanggil yang paling mudah. Kedudukan permulaan - berdiri tegak, letakkan kaki anda pada lebar bahu. Bengkokkan lutut anda, jaga belakang lurus dan mulakan jiran, menjaga tumit anda di atas lantai. Betulkan kedudukan badan ini selama lima saat. Ulangi 20 kali squats tersebut.

Latihan seterusnya perlu duduk di atas kerusi, menekan belakang rapat rapat ke belakang kerusi. Hands Lakukan 20 lift, berehat singkat dan ulangi dua set 20 ulangan. Anda boleh melakukan lift seperti berbaring di belakang anda. Dalam kes ini, letakkan tangan anda di sepanjang batang. Dari kedudukan awal ini, adalah mungkin untuk menjalankan usul pekeliling yang meniru basikal dan mahi meniru pergerakan gunting. Adalah wajar untuk melakukan latihan sedemikian pada kadar perlahan selama satu minit.

Dari semua latihan yang dicadangkan, pilih yang paling sesuai untuk anda lakukan atau suka. Pada masa akan datang, terdapat keperluan untuk mengubah sedikit irama biasa dan menambah elemen baru. Melakukan senaman mudah dan mudah untuk mengurangkan berat kaki akan membantu anda mencapai keputusan yang baik!

trusted-source[3]

Bersenam dengan basikal untuk kaki kurus

Latihan dengan basikal untuk kaki pelangsingan adalah pilihan terbaik bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Berbasikal telah menjadi cara terbaik untuk menghabiskan masa lapang, kecuali untuk keuntungan kelebihan perjalanan seperti ini: nada otot, berat badan stabil. Berjalan dengan basikal adalah salah satu latihan aerodinamik yang paling popular. Latihan semacam ini disyorkan pada sebarang umur dan mutlak semuanya. Ini boleh menjadi basikal senaman dan basikal dalam bentuk asalnya. Menjalankan senaman dengan basikal untuk kaki kurus, pembakaran lemak di dalam badan berlaku kira-kira 40 minit selepas permulaan beban yang sengit. Berjalan dengan basikal secara aktif menyumbang kepada pembangunan keanjalan otot, yang membantu membina angka langsing secara umum dan kaki dalam kes kami. Di samping itu, sistem kardiovaskular dan pernafasan secara aktif meningkatkan ketahanannya. Jika latihan fizikal anda berada di bawah purata, maka pilihan yang paling sesuai akan menjadi latihan setengah jam setiap hari pada basikal stasioner. Pada masa akan datang, apabila bentuk fizikal meningkat dengan ketara, anda boleh meningkatkan tempoh beban hingga satu jam. Selepas latihan pertama, pemula mungkin mengalami peningkatan tekanan, peningkatan kadar denyut jantung, sakit pada otot. Untuk mengelakkan gejala sedemikian, anda boleh mengurangkan masa latihan dengan membahagi basikal senaman dengan dua kali sehari.

Prasyarat adalah sekatan dalam penggunaan makanan sejam sebelum latihan dan satu jam selepas latihan pada basikal. Penggunaan air semasa senaman harus dikurangkan.

Kelas pada basikal stasioner disertai dengan peluh yang berlimpah, ini benar-benar normal. Oleh itu, untuk latihan, pilih pakaian dari kain semulajadi atau bentuk istimewa untuk penunggang basikal. Sekiranya keadaan iklim dan cuaca membolehkan anda melakukan tunggangan basikal di udara segar, tentu saja apa yang boleh menjadi lawatan basikal yang lebih baik di taman atau hutan. Nah, basikal senaman ini membolehkan anda berlatih pada bila-bila masa sepanjang tahun, tanpa mengira keadaan cuaca. Baru-baru ini, keadaan ekologi di bandar-bandar moden agak kompleks, jadi persoalan kegunaan berbasikal di bandar menjadi kontroversi. Perjalanan setiap setengah jam untuk basikal senaman atau basikal membolehkan anda membakar kira-kira 2500 kalori, iaitu hampir 250 gram lemak. Di samping itu, berbasikal dan berolahraga pada basikal tanpa henti meningkatkan ketahanan keseluruhan badan. Lawatan basikal membolehkan peningkatan sistem pernafasan, beban berterusan pada paru-paru meningkatkan jumlah mereka, membolehkan anda menenun badan dengan oksigen. Basikal adalah ubat yang sangat baik untuk kemurungan dan tekanan, membolehkan anda melepaskan diri dari masalah sehari-hari.

Berolahraga dengan basikal untuk kaki kurus, boleh dilakukan baik pada basikal senaman dan pada basikal, pilihannya adalah milikmu! Dan hasilnya bergantung pada keinginan dan matlamat anda. Latihan yang berjaya untuk anda!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.