^

Diet buckwheat: apakah intipati?

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Diet buckwheat untuk penurunan berat badan - pilihan diet yang paling mudah, berkesan dan selamat. Ia merujuk kepada mono-diet. Iaitu, anda hanya perlu satu produk - soba untuk penurunan berat badan. Dan keinginan lain untuk mengurangkan berat badan.

Apakah intipati diet soba?

Selama beberapa hari anda tidak makan apa-apa kecuali soba, dimasak di atas air atau direndam. Ia adalah mungkin tanpa garam.

Bagaimana untuk memasak soba?

Ambil 250 gram soba (atau gelas dengan slaid) dan tuangkan air mendidih yang curam untuk malam itu. Anda juga boleh menyerap kefir. Pastikan untuk tutup dengan tudung agar soba itu dikukus. Pada waktu pagi anda akan melihat bahawa soba telah membengkak dan bersedia untuk membantu anda dalam sebab suci kehilangan berat badan.

Bahagian ini anda sekaligus tidak makan. Oleh itu, buangnya dengan cara yang berorientasikan perniagaan, dibahagikan kepada 4 bahagian. Gunakan satu bahagian untuk kebaikan anda sendiri, dan tiga orang lain bersembunyi di dalam peti sejuk.

Buckwheat tanpa garam, gula dan rempah-rempah lain akan kelihatan kepada anda segar, hambar dan lazat lazat. Tetapi ini adalah harga angka yang baik dan kesihatan.

Tempoh pemakanan soba

7-8 hari

trusted-source[1], [2], [3]

Keputusan

Pengurangan berat 3 hingga 8 kg dalam 7 hari. Terima kasih kepada sifat soba berguna semasa pemakanan soba, anda mengambil kilo tambahan, memperbaiki keadaan kulit, rambut dan kuku, dan badan dibersihkan dari toksin. Walau bagaimanapun, kerana karbohidrat dalam gandum soba anda kehilangan berat badan tidak serta-merta, tetapi secara beransur-ansur.

Apakah diet buckwheat yang sangat berguna?

Diet soba akan pasti menenun anda dengan bahan-bahan berguna untuk badan. Iaitu:

 • Zink
 • Kalium
 • Besi
 • Fosforus
 • Kobalt
 • Iodin
 • Tembaga
 • Bor
 • Zink
 • Asid folik
 • Vitamin kumpulan B
 • Vitamin kumpulan PP
 • Flavonid
 • Rutin

Bahan-bahan terakhir, yang baru-baru ini ditemui oleh saintis dalam biji soba, membantu seseorang untuk menangani penyakit berbahaya seperti kanser. Namun - cukup aneh - terima kasih kepada soba, aktiviti cecair dalam badan meningkat. Khususnya, ini adalah diuretik yang sangat baik, terima kasih semasa pemakanan soba dari tubuh pergi banyak kelembapan berlebihan, yang memberikan berat badan kepada tubuh manusia.

Kami berharap anda mengurangkan berat badan terima kasih kepada soba mono-diet tanpa rasa tidak selesa. Dan biarkan angka langsing menjadi ganjaran anda dalam perjuangan untuk kesihatan anda sendiri!

Buckwheat Mono Chips

 1. Anda boleh mengalami kelaparan, jadi anda boleh membasuh soba dengan air bersih. Adalah wajar selepas 20 minit selepas makan bubur ini, supaya tidak mengganggu proses pencernaan.
 2. Anda boleh menderita dari hakikat bahawa produk tersebut akan menjadi tidak enak dan tidak enak. Ya, rasa tidak selesa adalah satu lagi kelemahan diet buckwheat untuk penurunan berat badan. Walau bagaimanapun, untuk kes ini terdapat diet soba dengan aditif.
 3. Anda mungkin mengalami kelemahan dan pening, kerana toksin akan meninggalkan badan, dan ini sentiasa disertai dengan keadaan yang sama.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.