^

Kebaikan dan keburukan coklat, kefir dan diet kine

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Kini perhatian anda akan diberikan kepada tiga diet asli, supaya anda mempunyai lebih banyak ruang untuk refleksi dan penyelesaian yang tegas, apa yang harus dipilih. Juga kami akan membincangkan kebaikan dan keburukan diet yang dicadangkan kepada anda.

Kebaikan dan keburukan diet berbeza-beza, pilih diet anda

trusted-source[1]

Diet Kinetik

Orang terkenal di panggung wayang dan teater telah mengikuti diet ini sejak tahun 60-an, jadi kami mencadangkan anda menganggapnya.

Prinsip diet filem

Diet hanya berlangsung selama 12 hari. Sekiranya anda suka, ulangi diet tiga minggu selepas ia berakhir. Hasilnya jelas, kerana populariti ramai pelakon bergantung pada penampilan mereka.

Menu diet

Tiga hari pertama adalah peremajaan badan - kita minum kefir.

Adalah dinasihatkan untuk membeli ayam domestik (jika anda tidak membesar sendiri, tentu saja), kemudian masak dan makan tanpa kulit. Jadi selama tiga hari.

Tiga hari akan datang dipanggil "vitamin". Anda perlu minum hanya jus epal hijau (jangan menambah gula), atau terdapat epal.

Tiga hari terakhir akan menjadi seperti ganjaran dari atas. Makan keju rendah lemak dan minum wain merah yang kering. Jika hari produk datang - makan sebanyak yang anda mahu, jangan cuba merasa lapar. Anda juga boleh minum air selama anda inginkan.

Kelebihan diet

Jika anda mengikuti rejim diet, anda mengambil 10 kilogram lemak. Masih terdapat satu isu yang mendesak, bagaimana untuk tidak mengembalikan berat badan dahulu?

Aspek negatif diet

Dalam masa enam hari, badan kehilangan berat badannya dengan memberi makan protein - kaedah Atkins, dengan segala akibatnya. Selanjutnya badan dehidrasi dan ini meninggalkan lebih banyak lagi simpanan lemak.

Sisi yang berguna, selain penurunan berat badan yang cepat, sukar ditemui dalam diet ini. Tubuh kehilangan berat badan dengan cepat, dan seketika ia akan kembali selepas diet. Sekiranya kesihatan tidak mengecewakan.

Diet Chocolate

Makanan ini dicipta di Sepanyol pada tahun 90-an. Sekarang ia menjadi lebih popular.

trusted-source[2]

Prinsip diet coklat

Sekiranya anda minum 5 cawan kopi setiap hari (tanpa menambah gula), mencairkan susu kering, snek dengan 80 gram coklat pahit, ada peluang untuk menurunkan berat badan (notis) untuk hari pertama dari 1 hingga 3 kilogram.

Kelebihan diet coklat

Kehilangan berat badan bukan mitos, ia benar-benar kehilangan berat badan dari diet ini.

Kelemahan diet ini

  • Mono-diet ini, seperti mono-diet lain, memecahkan proses metabolik dalam badan dan memburukkan kesihatan.
  • Berat kelebihan hilang dengan tepat kerana dehidrasi sel-sel badan, dan kopi sebagai tambahan ekzos dan kering.
  • Tekanan boleh terus meningkat kerana gabungan kopi dan coklat yang sama. Jika anda seorang hipertensi, maka anda mungkin mengalami masalah kesihatan.

Diet Kefir

Walaupun pengedaran makanan kefir yang luas - nampaknya tidak kelihatan.

Baik dan buruk dalam diet kefir

Orang ramai digunakan untuk fakta bahawa jika diet mengandungi produk yang mudah dan kuno seperti kefir, maka diet semestinya bergantung pada kefir dan tidak ada yang lain.

  • Kefir sangat baik untuk badan. Ia menguatkan saluran anda, menormalkan saluran gastrousus, menguatkan sistem imun, dan juga kualiti yang sangat tinggi membuang toksin dari badan. Untuk ini anda boleh menambah bahawa darah mengurangkan kolesterol adalah disebabkan kefir.
  • Kefir sangat menyelamatkan diri dari mabuk dan meremajakan, nada seseorang. Ia cukup untuk minum 1.5 liter kefir sehari, dan anda akan berada dalam keadaan baik. Kefir digabungkan dengan buah-buahan (yang mempunyai perut yang kuat) dan menyebabkan penurunan berat badan. Ia berfungsi dengan baik
  • Adalah mustahil untuk mengatakan bahawa penggunaan kefir dengan pemakanan diet kefir adalah pilihan yang selamat, tetapi tidak ada yang akan memberitahu betapa berguna diet sedemikian.

Tema: "kebaikan dan keburukan diet" dianggap tertutup. Saya harap perasaan baik anda, pembaca yang sayang.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.