^
A
A
A

Fleksibel pergelangan tangan

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Anda perlu:

Dumbbells dan bangku latihan.

Kereta api:

Extender pergelangan tangan

  • Kedudukan awal

Duduk di atas bangku, kaki bengkok di lutut, kaki pada lebar bahu. Ambil dumbbell dan letakkan lengan bawah pada pinggul anda dengan tangan anda. Pergelangan tangan tidak menyentuh lutut - bersandar ke depan jika anda memerlukannya.

SILA AMBIL PERHATIKAN: Jangan gerakkan tangan anda - semoga kerja anda dapat dilakukan.

  • Pergerakan asas

Bengkokkan pergelangan tangan anda, kurangkan dumbbells.

SILA AMAIKAN: Hg mesti kuat sepanjang latihan ini.

  • Trafik Akhir

Kurangkan dumbbells serendah mungkin, kemudian angkat mereka lagi setinggi mungkin.

SILA AMBIL PERHATIAN: Ini adalah masa yang tepat untuk mempraktikkan ekspresi wajah anda - ia sepatutnya kelihatan seperti anda benar-benar menerkam!

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.