^
A
A
A

Lanjutan untuk triceps di cerun

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Anda perlu:

Bar dan bangku simpanan.

Menguatkan:

Triceps

  • Kedudukan awal

Berbaring di bangku simpanan, kepala dan belakang bersebelahan dengan bangku simpanan. Ambil genggaman di tangan, jarak antara tangan tidak lebih daripada 16 cm, dan memerah sehingga tangan diluruskan sepenuhnya.

SILA AMBIL: Gunakan insurans sehingga anda digunakan untuk latihan ini. Telapak tangan harus dilihat, dan lehernya berada di atas kepala.

  • Pergerakan asas

Bend tangan anda di siku, menurunkan palang oleh kepala.

SILA AMBIL: Bahu dan lengan hendaklah tidak bergerak. Luncurkan bar di sepanjang laluan separuh bulatan.

  • Kedudukan akhir

Betulkan kedua, kemudian angkat palang ke kedudukan asalnya.

SILA AMBIL PERHATIAN: Pastikan anda tidak menggunakan berat yang terlalu berat. Minum banyak air semasa latihan - ini adalah perlu untuk pertumbuhan otot.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.