^
A
A
A

Punggung yang kuat: Rod batang rod

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Kedudukan awal

Hadapi bar yang terletak di lantai, kaki dengan lebar 40 cm. Duduk dan ambil bar, lengan sedikit lebih lebar daripada lebar kaki.

Nota: Sebelum mengangkat bar, pastikan anda menyimpan lengan dan bahu anda lurus, dan jangan memiringkannya ke hadapan. Kepala saya sudah habis. Gunakan berat ringan.

Pergerakan asas

Pastikan bahu dan siku anda berada dalam kedudukan yang tertutup, berdiri tegak, gunakan apabila mengangkat otot pinggul dan belakang. Nota: Kepala kelihatan lurus ke hadapan. Jangan melihat ke bawah. Jadi anda pusingan belakang anda dan anda boleh cedera.

Kedudukan akhir

Perlahan rendah ke posisi permulaan. Nota: Pantau pergerakan rod. Tidak perlu membuangnya di atas lantai, seperti juga beberapa pembangkit listrik.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.