^
A
A
A

Push-ups on fitbole: triceps swing

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

  • Cara terbaik untuk mengepam tangan anda

Buang dumbbells dan ambil bola untuk kecergasan. Lay di atas lantai dan ambil kedudukan standard untuk push-up, letakkan tangan anda pada bola. Tanpa merobek tangan anda, perlahan-lahan bersandar ke arah bola; Hentikan apabila bahu anda adalah beberapa sentimeter dari permukaan bola. Perlahan-lahan terbalik dalam urutan terbalik. Untuk memulakan, lakukan hanya 3 set 3 ulangan dan secara beransur-ansur pergi ke 5 pendekatan. Jadi anda mengepam trisep lebih cepat, kerana anda perlu menyimpan bola seimbang, dan juga mengawal pergerakan ke bawah anda. Lebih baik mengembangkan otot anda daripada senaman dengan berat ringan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.