^
A
A
A

Akhbar bangku Cuba

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Akhbar bangku Cuba

Saya melakukan sejumlah besar biceps fleksi, tetapi bisep saya berhenti berkembang. Apa yang berlaku?

Jawab: Hentikan lenturan selama 4 minggu. Periksa diri anda seperti berikut: mengambil kedudukan berdiri semula jadi dan melihat kedudukan tangan anda. Mereka mungkin ternyata sedemikian rupa sehingga tapak tangan anda sedikit bergerak ke hadapan dan berpaling ke arah badan. Ini bermakna bahawa otot belakang trapezoidal dan rompi yang menstabilkan tangan anda apabila anda melakukan lenturan tidak cukup kuat untuk mengatasi berat berat yang diperlukan untuk pertumbuhan bisep.

Latihan berikut menguatkan mekanisme sokongan tulang belakang atas, jadi anda boleh mengangkat berat badan lebih banyak apabila anda kembali ke fleksi. Lakukan 10-15 pengulangan setiap 4 hari.

Pasang bangku cenderung pada sudut 45 darjah. Ambil sepasang dumbbell cahaya (2-5 kg) dengan cengkaman di bahagian atas dan berbaring, tekan dada anda ke bangku simpanan. Biarkan tangan anda digantung di atas bahu anda.

Naikkan bahagian bahu lengan serenjang ke lantai setinggi mungkin, bengkokkan lengan anda di siku dan gerakkan bilah bahu bersama-sama.

Tanpa mengubah posisi bahagian bahu lengan, angkat lengan bawah, putar sehingga mereka berada di barisan yang sama dengan badan anda.

Bilah itu dibawa bersama. Sekatkan dumbbells tepat di atas kepala anda. Berbalik dalam susunan terbalik dan kembali ke kedudukan permulaan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.