^
A
A
A

Latihan untuk bahu

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Bagaimana untuk mencapai keputusan tanpa rasa sakit

Mulakan senaman bahu dan habiskan kesakitan.

Menurut kajian Belanda, 50 peratus orang yang menderita sakit bahu dan selalu pergi ke dokter, masih mengadu sakit setelah akhir tahun. Menyelesaikan masalah: pergi ke ahli fisioterapi yang pakar dalam perubatan sukan, dan tambahkan pembetulan berikut untuk latihan anda.

KELEBIHAN ALLAH

Sekiranya anda menurunkan tangan anda di bawah bahu, anda boleh mengabaikan sendi bahu, jadi letakkan tuala bergulung pada dada anda untuk menghadkan penurunan leher.

BLOCK TOP UNTUK PEMBAYARAN

Dalam melakukan senaman ini, ambil leher dengan cengkaman dari bawah, lengan kurang daripada lebar bahu. Sedikit bersandar dan, memegang belakang lurus, tarik bar ke dada anda. Biarkan tangan anda meluruskan dan kembali ke kedudukan asalnya.

KONVENSI DENGAN STEAM

Sekiranya anda menyimpan bar selari dengan garis belakang, ini akan menghasilkan beban pada otot bahu. Sebaliknya, cuba squats depan. Pegang bar dengan bengkok jari dan letakkan di bahagian depan bahu anda, pastikan bahu anda tinggi.

PENGHUBUNGAN HAND UNTUK PIHAK-PIHAK

Ambil dumbbells tangan, jempol mencari, tangan sedikit di hadapan badan. Oleh itu, anda mengeluarkan beban dari cuff rotator bahu.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.