^

Diet tolak 7 kg seminggu

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Minggu adalah masa yang singkat untuk menurunkan berat badan. Namun pada masa yang panjang mereka cuba kehilangan sebanyak kilogram sebanyak mungkin, tetapi sering menyebabkan kemudaratan yang tidak boleh diperbaiki kepada tubuh. Untuk mengelakkan ini, kami menawarkan diet yang bebas, tetapi berkesan - tolak 7 kg seminggu.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Intipati diet adalah tolak 7 kg seminggu

Ini adalah diet yang ketat, di mana mereka hanya makan sayur-sayuran dan kefir yang sihat.

Baca juga:

Kaedah memasak - memasak atau membakar.

Pemakanan diet disusun sedemikian rupa sehingga rasa lapar berhenti mengganggu sudah pada hari ke-2 diet. Ia boleh diulang setiap bulan, jika tiada kontraindikasi.

Dasar diet adalah kefir rendah lemak (hanya 1%) dengan penambahan beberapa produk yang sihat dan disiapkan dengan baik setiap hari.

Ciri-ciri diet -7 kg seminggu

Selain sayur-sayuran, anda boleh makan buah-buahan kering sepanjang hari. Dan diet setiap hari boleh ditukar - ia tidak merosakkan badan.

Menu untuk diet dikurangkan 7 kg 7 hari

Hari 1 diet

Kentang rebus - 400 g

Kefir - 500 g

Hari 2 diet

Kentang bakar - 400 g

Kefir - 500 g

Hari 3 diet

Buah-buahan (tidak termasuk anggur dan pisang kerana kandungan kalori mereka) - 400 g

Kefir - 500 g

Hari ke-4 diet

Susu ayam rebus - 400g

Kefir - 500 g

Hari 5 diet

Buah-buahan (tidak termasuk anggur dan pisang kerana kandungan kalori mereka) - 400 g

Kefir - 500 g

Hari ke-6 diet

Air mineral tanpa gas - 1, 5 liter - dan tiada lagi untuk sepanjang hari

Hari ke-7 diet

Buah-buahan (tidak termasuk anggur dan pisang kerana kandungan kalori mereka) - 400 g

Kefir - 500 g

Syarat wajib untuk diet kurang dari 7 kg setiap minggu

  • Anda mesti mengikutinya sepanjang 7 hari tanpa mengganggu diet. Jika tidak, semua usaha anda untuk menurunkan berat badan akan dikurangkan kepada tiada. Apabila anda meninggalkan diet, tinggal sehari atau dua pada daging yang dimasak ayam, sayuran segar dan sup - jangan berikan badan beban yang kuat.
  • Makanan mestilah 6 dengan jarak antara mereka tidak kurang daripada 2 jam. Sarapan pagi pertama anda mempunyai pukul 08.00, dan makan malam - tidak lebih dari 21.00. Rejim sedemikian adalah penting, supaya tubuh menerima makanan dalam porsi kecil, tetapi terus-menerus, dan tidak mengumpul deposit lemak.
  • Mengambil kira keunikan tempoh selepas ujian: selepas anda pergi ke diet biasa, minggu depan anda boleh pulih sebanyak 0.5-1 kg. Ia tidak menakutkan. Dengan pemakanan yang berpatutan, anda akan memperoleh berat ideal anda sekali lagi.

Mengikut ulasan diet yang dikurangkan 7 kg selama 7 hari, berat badan yang akan anda hasilkan akibat penurunan berat badan, akan bertahan lama. Kurangkan berat badan dengan mudah dan kekal sihat!

Penggunaan diet tolak 7 kg seminggu

Kefir adalah produk susu yang sangat berguna. Oleh itu, dia adalah yang paling asas dalam diet untuk penurunan berat badan, yang dapat menormalkan mikroflora usus dan menggalakkan pencernaan makanan yang lebih baik.

Keju kotej juga merupakan produk susu ibu yang sangat berguna. Ia menembusi badan dengan kalsium dan meningkatkan kekuatan sistem tulang, serta memperbaiki keadaan kuku, rambut dan kulit.

Kentang - produk yang sangat diperlukan untuk badan, kaya dengan potasium. Ia adalah kalori, tetapi ia dimasukkan ke dalam diet pada hari-hari awal untuk memastikan seseorang itu secara psikologi selesa untuk menurunkan berat badan, supaya tidak memburukkan lagi rasa lapar dengan menu yang tidak disekat.

Buah-buahan memberi peluang kepada tubuh untuk memenuhi keperluan vitamin dan mikro. Mereka adalah sumber serat mewah, karbohidrat kompleks, yang mengaktifkan kerja saluran pencernaan. Tetapi terima kasih kepada serat, seseorang lebih cepat tepu, jadi dia tidak cenderung makan terlalu banyak.

Ambil perhatian: kekurangan serat dalam badan secara beransur-ansur menimbulkan obesiti

Daging ayam yang dimasak adalah sumber protein yang kaya. Susu ayam dalam diet, seperti apa-apa protein, mengaktifkan metabolisme dalam badan dan membantu lemak untuk berpecah lebih cepat. Oleh itu, kami menghilangkan selera makan kami dan menurunkan berat badan pada masa yang sama.

Air mineral. Terima kasih kepada badannya dibersihkan daripada toksin. Di samping itu, apabila seseorang minum, perasaan kelaparan itu teredam.

Tempoh pemakanan - 7 kg selama 7 hari - 7 hari

Keputusan - Berat badan dari 7 kg hingga 20 kg

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.